Samenwerkingen

In de strijd om Splendid44 te verwezenlijken, smeden wij krachtige allianties om de missie naar een hoger niveau te tillen. Samenwerkingen van topklasse tillen onze events naar ongekende hoogten.

“Young Artists Promotion” begint anno 1977 met de uitbouw van repetitielokalen voor muzikanten in Leopoldsburg. Het is hiermee het oudste nog bestaande initiatief in deze sector. Einde jaren 90 volgde er een uitbreiding van dergelijke initiatieven over de hele provincie Limburg, toch heeft YAP steeds zijn eigenheid en zelfstandigheid kunnen behouden.

YAP bestaat uit een team van gemotiveerde en bekwame vrijwilligers, die niet bang zijn om hun handen uit de mouwen te steken en er voluit voor te gaan. Het verleden van meer dan 30 jaar heeft bewezen dat de vzw borg kan staan voor een degelijke werking en opvolging.

Naast een maandelijks concert zijn ze eveneens betrokken bij de organisatie van Pukkelpop, etc… Deze engagementen brengen geld in het laatje. Zodoende kan aan de toekomst gewerkt worden en worden er meer mogelijkheden aan muziekgroepen geboden en een stimulans aan het muzikaal experimenteren.

Locatie

De locatie van VZW YAP leent zich perfect voor een militair historisch evenement. De gerenoveerde gebouwen hebben namelijk hun historische uiterlijk bewaard van toen ze nog dienst deden als militair rangeerstation voor het Decauville smalspoornet doorheen het kamp van Beverlo. Dit werd gebruikt voor het troepentransport doorheen het ganse militaire kamp van 1897 tot 1950.

Puntoo is een Enterprise Resource Planning (ERP)-systeem in de cloud dat opgebouwd is uit standaardmodules. Puntoo stelt de modules samen aan de hand van de noden van uw onderneming. Puntoo past binnen elke organisatie, gaande van eenmanszaken, KMO’s tot grote ondernemingen. Ze analyseren samen met u hoe Puntoo een meerwaarde kan betekenen inzake automatisatie, efficiëntie, controle of opvolging. Ze begeleiden u in de opstart en hebben een zeer toegankelijke klantendienst.

Websites, webshops, hosting & SSL

Heeft u een website nodig of wenst u een make-over van uw bestaande website? U wil een webshop? Wij bij Puntoo / GOdevelop maken uw website naargelang uw wensen: van een simpele landingspagina tot een uitgebreide, interactieve website met contactformulier, webshop, enz. Ook bij het verhogen van uw internet aanwezigheid en vindbaarheid kunnen wij u helpen door middel van Google Ads en SEO (optimalisatie in zoekmachines).

Leopoldsburg en omgeving, bekend als de Oosthoek van de Tweede Wereldoorlog, herbergen Liberation Garden. Hier ontdek je binnen een uur wandelen, fietsen of rijden de graven van 100.000 gesneuvelden. Het Kamp van Beverlo herbergde duizenden Duitse soldaten en politieke gevangenen. Liberation Garden brengt deze geschiedenis dichtbij, waar je in de schoenen stapt van bezetters, verzetsmensen en bevrijders. Een ervaring die gewone mensen in buitengewone omstandigheden onthult, met historische personages die hun verhalen delen zodra je hen aanraakt. In touch with history!

Gratis toegang

Onze deelnemers genieten van gratis toegang tot het museum in Leopoldsburg, dankzij onze samenwerking, een voordeel ter waarde van 15 euro. Ontdek de rijke geschiedenis zonder kosten.

Het Koninklijk Museum Kamp van Beverlo is gevestigd in een oud militair hospitaal uit 1850. Het is het oudste museum dat de rijke geschiedenis van dit unieke kamp vertelt. 

Het schetst het ontstaan en de evolutie van het militaire kamp sinds 1835 en de gemeente Leopoldsburg sinds 1850. Door middel van onder meer maquettes, documenten, foto’s, wapens, uniformen en gebruiksvoorwerpen wordt er een getrouw beeld weergegeven van het leven in het kamp, de groei van de gemeente, de twee wereldoorlogen, de Koude Oorlog en de naoorlogse operaties van Defensie in het buitenland. De collectie is verdeeld over vier voormalige ziekenzalen en de 175 meter lange verbindingsgang.

De thematentoonstelling

Jaarlijks levert het Koninklijk Museum Kamp van Beverlo een bijdrage aan Splendid 44 in de vorm van een thematentoonstelling. Dit jaar is het thema het Geallieerd luchtbombardement op het Kamp van Beverlo. Dit vond 80 jaar geleden plaats in de nacht van 27 op 28 mei 1944. Het Infanteriekamp werd toen bijna van de kaart geveegd wat de aanleiding gaf tot de heropbouw van het nieuwe kamp na 1945. De geschiedenis van dit bombardement wordt weergegeven via een fototentoonstelling, kaarten, schema’s en maquettes.